Регистрация

Пастети от сушени сини сливи за сладост и здраве

09 Dec 2022   /   nina123   /   Видяна: 1190
Пастети от сушени сини сливи за сладост и здраве

Вкусно домашно лекарство от сини сливи за отслабване, поддържане на здрави кости, красива кожа, надежден имунитет и редовен стомах.

 

Сините сливи са вкусен и полезен плод, на който, уви, можем да се наслаждаваме само през лятото. Хубаво е, че техните здравословни и вкусови качества се запазват и в сушен вариант. Макар лишени от благодатната си сочност, подовете успяват да съхранят ценни вещества в себе си. А в сушен вариант от тях се прави и много вкусен сладък пастет, който е едновременно апетитен и лековит. За целта ви трябват шепа сушени сини сливи и чопър. Останалото е според предпочитанията и необходимостта на тялото.

Рецепта за домашен мармалад от сини сливи

За какво са полезни сушените сини сливи? В сушен вариант те запазват минералите, фибрите и антиоксидантите в себе си. Богати са на витамини А, С и К, които се грижат за красотата и клетъчното здраве. Препълнени са с фибри, спомагащи отслабването и поддържането на здравословно тегло. Именно те са и в основата на прословутия слабителен ефект на сушените сини сливи. Съдържат плодова захар, даряваща бърза енергия, както и минералите цинк, бор, магнезий, калий и калций, отговарящи за костната здравина, мускулната маса и сърдечно-съдовата система.

Зимна народна рецепта за постно кисело зеле със сини сливи

Пастет от сини сливи против запек. Това е базисният вариант на крема от сушени плодове, който използват дори и майките на мъници с бебешки запек. Сложете 50 г сушени сливи в купичка и ги залейте с вряла вода. След 20 минути отцедете водата и прехвърлете плодовете в купата на чопъра. Смелете до получаването на каша. Ако ви се вижда прекалено гъста, разредете с малко вода или плодов сок до желаната консистенция. А след това хапвайте директно като бързо слабително или добавете към кисело мляко, препечен хляб, крекери, овесена закуска, за да поддържате добър чревен баланс и природосъобразно тегло.

Домашна гозба от ориз със сини сливи

Пастет от сливи за имунитет. На първо време, когато не правите кашата с цел разхлабване, е добре да комбинирате със запичаща субстанция. Това може да бъде парче банан, парче варен картоф или сок от касис. За да се възползвате от качествата на сладкия пастет без риск тоалетната да ви призове в неподходящ момент, задължително прибавете някоя съставка от гореизброените. А за да подсилите антиоксидантния и имуностимулиращ ефект на инстантния мармалад, добавете още парче рендосан корен от джинджифил, лъжичка мед и 5-6 орехови ядки. Смелете всичко заедно и се порадвайте на вкусна домашна панацея.

Телешко с канела и сини сливи – един различен прочит на любимата храна

Пастет от сливи за отслабване. Към базисния вариант добавете 1/3 ч.л. куркума и малка щипка черен пипер. Добре е да изяждате всеки ден на гладно по 2 с.л. от тази смес. Още след третия ден обиколките ще започнат да се намаляват, а килограмите – да се топят. Ако обаче ходенето до тоалетна стане прекалено често, спрете терапията за няколко дни и след това подновете отново. На организмът може да му трябва време да привикне към диетата.

Рецепта за сладко от сини сливи

Пастет от сини сливи за здрави кости. Към базисния вариант добавете 1 с.л. сусамов тахан и 1 с.л. бадемово или ленено брашно. Получава се толкова апетитен крем, че веднага ще пожелаете да изядете целия. Все пак не си позволявайте повече от 2-3 с.л. на ден. А по желание всеки от вариантите можете да оставите по-гъст, да приберете в хладилник и след това да оформите с мокри ръце на полезни бонбони. Ето поредната идея за апетитен сладкиш без вредни добавки и рафинирана захар.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашни сухи червени чушки и сушени люти чушлета за зимата

Нанизи от домашни сушени чушки за зимата – вкус, украса и практичност.   виж още »

Плодът СЛИВА в народните поговорки

Какво означава да цъфнеш като слива, да не те бръснат за слива и откъде идват стабилните словосъчетания със сливи в родния език?   виж още »

Диета със сини сливи за редовно изхождане

Яжте сини сливи три пъти в седмицата, за да подобрите качествено метаболизма си. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта