Регистрация

Ленено прочистване за здраве и редовна тоалетна

13 May 2020   /   nina123   /   Видяна: 1666
Ленено прочистване за здраве и редовна тоалетна

Диета с лен за редовен стомах чисти тялото и спомага за отслабване и разкрасяване.

 

Лененото прочистване е важен етап от здравословния начин на живот, обясняват хранителни експерти и гастроентеролози в YouTube, като наблягат на значимостта на процедурата за подпомагане на естествената и редовна дефекация. На пръв поглед запекът и нередовното ходене до тоалетна не представляват проблем, но когато са се превърнали в начин на живот, тези несгоди тровят ежедневно тялото.

 

Защо е важно лененото прочистване? То доказано регулира стомаха за дълъг период и същевременно прочиства застояли шлаки и токсини. Дори и с редовно ходене до тоалетна невинаги всичко се изхвърля от червата на 100%. В стомаха също се натрупват наслагвания. А те спират усвояването на полезните вещества и така витамините и минералите от храната не успяват да достигнат до кръвта и да послужат на органи и системи за правилната им функция. Освен това натрупаните вредни вещества особено в червата, попадат в кръвта и тровят тялото. Ето защо е важно периодично да бъдат изчиствани.

 

Колко често се прави ленено прочистване? Ако човек няма проблеми с ходенето по голяма нужда и е от късметлийте с редовен стомах и ежедневна дефекация, то тази диета с лен може да се прилага само един път в годината. Ако проблемите са по-сериозни – веднъж на всеки шест месеца. Хората с хроничен запек и нередовен стомах могат да си правят ленено прочистване веднъж на четири месеца. Най-добре е да се започне няколко дни след големи празници или преяждане, за да може да махне бързо натрупаните вредности.

 

Как се прави прочистване с лен? Диетата трае три седмици, в които трябва да се спазват някои основни правила. Не се ядат банани, бяло брашно, бял ориз, пържени храни и тежки мазни меса в седмиците на чистенето. А то включва задължителни храни само на закуска и вечеря. През първата седмица за закуска се хапват 200 мл кисело мляко с 1 с.л. ленено семе, а за вечеря 100 г листен зеленчук с 2 с.л. ленено масло. Втората седмица към киселото мляко се добавят 2 с.л. ленено семе, а към салатата – 3 с.л. ленено масло. През третата седмица към киселото мляко се добавят 3 с.л. ленено семе, а лененото масло в салатата се запазва.

 

С какво ленено семе се прави прочистването? Въпреки че цената е малко по-висока, експертите препоръчват да изберем био ленено семе, което предварително е натрошено или почти смляно. Проблемът е, че целите семки не се усвояват от организма така добре, както в натрошен вариант. Важно е също да бъде сурово. Ленената мазнина пък трябва да е студено пресована и по възможност отново от биологично земеделие. Колкото до киселото мляко – можете да го замените с кефир, като увеличите с 50 мл дозите. Листните зеленчуци не е нужно да бъдат био, но трябва да се измият много добре преди консумация.

 

Помощ при ленено прочистване. Ще направите диетата още по-ефикасна, ако преминете на лека храна и добавите към менюто си щедро количество плодове и зеленчуци. Фибрите в тях допълнително допринасят за прочистването с мазнина и полезни бактерии, които се съдържат в киселото мляко и кефира. Ако не успеете да спазвате режима три седмици, дайте си месец почивка и опитайте отново – невинаги се получава от първия път.

 

Ефекти от лененото прочистване. Освен нормализирането на дейността на стомашно-чревния тракт, се усеща и вижда цялостния благодат от чистото функциониране на тялото. Килограмите се качват по-трудно, защото стомахът работи като нов. Изчистват се натрупани вече мазнини и обиколки в проблемните зони. Маслата от лен изглаждат кожата, правят здрава и еластична косата, спомагат отводняването на тялото, а оттам борят целулита и проблемите с бъбреците. Сънят става пълноценен, дълбок и води до истински релакс. Засилва се мозъчната дейност, повишава се концентрацията и дори някои алергични реакции отшумяват или намаляват силата си.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Възпалителните храни ни превръщат в развалина

Някои хранителни продукти предизвикват повишаване на киселинността в тялото, а с това – сриват имунитета и предразполагат към разболяване. &nbs виж още »

Хранене при стомашен вирус и разстройство

Диарията при деца и възрастни изисква внимателен подход към избора на менюто.   виж още »

Народна медицина срещу подут стомах

Билки и отвари, които облекчават стомаха и намаляват подуването на корема.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта