Регистрация

Яйца Бенедикт

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
942
Оцени рецептата

1/4 ч масло или маргарин

1/4 ч заквасена сметана

2 жълтъка, леко разбити

1 с.л. ябълков оцет

1/4 ч.л. сол

Щипка лют червен пипер

1/4 ч.л. семена синап

480 г аспержи, консерва, отцедени

4 питки, разполовени и препечени

4 филийки шунка

4 поширани яйца

 

1. Разтопете маслото в микровълновата фурна. Добавете сметаната, жълтъците, оцета, солта, червения пипер и синапа, разбъркайте добре старателно.

2. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 минути или до сгъстяване. Разбърква се често.

3. Разбийте соса много добре. Заделете.

4. Сложете аспержите в подходящ съд и сложете в микровълновата фурна непокрити за 1-2 мин. или докато се сгорещят.

5. Подредете разполовените питки в подходящ съд. Поставете 1 резен шунка върху две половинки питка. Разпределете аспержите между всички 4 питки.

6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 1/2 - 3 минути или докато се сгорещи всичко.

7. Внимателно поставете яйцата върху аспержите. Покрийте със запазения сос и сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 30 секунди до 1 минута или докато е горещо.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта