Регистрация

Шунка с картофи

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
656
Оцени рецептата

1,3 кг червени картофи

1 1/2 ч мляко

1/3 ч брашно

1 ч течна сметана

3/4 ч вода

1 пакет зеленчуков бульон на прах

1 ч.л. сушена мащерка, натрошена

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

340 г шунка, нарязана на кубчета

4 стръка зелен лук, нарязан на тънки филийки

1/2 ч настърган кашкавал

1/2 ч.л. червен пипер (по желание)

 

Сложете голяма тенджера с вода да заври. Обелете картофите; нарежете на тънки филийки; поставете филийките в купа със студена вода. Пуснете ги във вряща вода за 3 минути. Отцедете. Заделете. Загрейте фурната до 190ºС. Намажете правоъгълна тавичка с олио. Смесете 1/2 чаша мляко и брашното в средно голяма тенджера до гладкост. Прибавете останалата 1 чаша мляко, сметаната, водата, зеленчуковия бульон на прах, мащерката, солта и черния пипер; гответе, като се разбърква, на умерен огън, докато сосът се сгъсти и забълбука, около 3 минути. Сложете 1/3 от картофите в подготвената тава. Поръсете с половината шунка и зелен лук. Полейте с 1/3 от соса. Повторете слоевете. Покрийте с картофи и останалия сос. Пече се покрито на 190С във фурната за 30 минути. Поръсете с кашкавал и червен пипер, по желание. Пече се в продължение на 15 минути или докато леко покафенее. Оставете да престои 10 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта