Регистрация

Фритата с пармезан

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
992
Оцени рецептата

8 яйца - разбити

1/4 ч студена вода

3 с.л. настърган пармезан

1/4 ч.л. сол

3 големи листа босилек - (пресни) нарязан

1 1/2 ч запържен лук със зелени чушки и домати

1 с.л. зехтин

3 с.л. шунка, ситно нарязана на кубчета

Черен пипер (на вкус)

1/2 ч доматен сос,  по желание

 

Разбийте яйцата, водата, сиренето, солта и босилека. Добавете запържения лук със зелените чушки и домати. Сгорещете олиото в тиган. Добавете шунката; запържете леко на средно-висока температура в продължение на 2 минути. Гответе, докато стегне отдолу. Намалете огъня до умерен. С шпатула, повдигнете краищата на фритатата, за да се стекат суровите яйца отдолу. Гответе в продължение на 1 - 2 минути. Продължавайте да повдигате и готвите, докато яйцата напълно стегнат и леко покафенеят от долната страна. Обърнете и гответе от другата страна за около 2 минути. Прехвърля се в чиния и се поръсва с пипер. Нарежете на 4 парчета. Гарнирайте с доматен сос по желание.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта