Телешко с чили-царевичен сос
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 средна глава лук, отрязан отгоре и отдолу
1 червена чушка, отрязана отгоре и отдолу
1 зелена чушка, отрязана отгоре и отдолу
Зърната на 2 кочана царевица
2 с.л. олио или повече
340 г говеждо, нарязано на кубчета от по 2.5 см
1 с.л. чесън, ситно нарязан
2 1/2 с.л. чили на прах
щипка червен пипер
щипка черен пипер
1/2 ч вермут, сух или 1/2 ч вино, бяло, сухо
4 ч телешки бульон
3 ч сметана
Нарежете ситно лука и чушките и заделете. Отделете зърната царевица от кочаните, смесете със зеленчуците и заделете кочаните. В голяма тенджера сгорещете 2 супени лъжици олио и добавете кубчетата месо. Разбърквайте на висока температура, като разклащате тенджерата, докато месото е добре запечено (около 7 минути.) Добавете нарязаните ситно зеленчуци и гответе като разбърквате 4 до 5 минути. Добавете чесъна към сместа и гответе като разбърквате 2 минути. Добавете чилито на прах, червения и черния пипер и се разбърква в продължение на 2 минути. Добавете вермута и гответе в продължение на 2 минути. Добавете бульона и кочаните и оставете сместа да заври, като се разбърква.Обирайте мазнините от повърхността често, докато бульонът се редуцира до консистенцията на сироп (20 или повече минути.) Добавете сметаната и продължете да варите, като обирате, докато течността се редуцира и покрива гърба на лъжица (около 8 минути или по-дълго). Прецедете половината от сместа в чиста тенджера, добавете сместа с царевицата и зеленчуците и варете в продължение на 2 минути, заделете. Поднесете с месото.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ