Спаначен киш с тофу
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 пълнозърнест блат за пай
450 г твърдо тофу, натрошено
1/4 ч кафяв оризов оцет
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. фина морска сол
1/2 ч.л. семена синап
1 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
2 ч гъби, тънко нарязани
1 с.л. тамаринд
450 г спанак, добре измит, стъблата отстранени и листата наситнени
1/4 ч пресни листа босилек, ситно нарязан
1 голям домат, нарязан на филийки
Загрейте фурната до 180 градуса. С вилица направете дупки в тестото по цялото дъното и стените. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 20 - 25 минути. Оставете да изстине. Поставете тофуто, оризовия оцет, лука на прах солта и горчицата в блендер и се смесват до гладкост. Прехвърля се в купа. Сгорещете зехтина в дълбок съд на умерен огън. Прибавете лука, чесъна гъбите и тамаринда и гответе, докато гъбите покафенеят, около 6 минути. Прибавете спанака, покрийте и гответе, докато спанакът поомекне, около 3 минути. Махнете капака и гответе, като се разбърква често, докато излишната влага се изпари, около 3 минути. Добавете към сместа с тофу, заедно с босилека и се разбърква. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. Подредете доматените филийки, така че да се припокриват в кръг отгоре. Пече се, докато отгоре леко покафенее и пълнежът изглежда твърд в центъра, 40 до 50 минути. Оставете да престои 15 минути. Сервира се топло или на стайна температура.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ