Регистрация

Сладко-кисело свинско

Автор:
jeni
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

900 г свинско

1 1/4 ч оцет

3/4 ч царевично нишесте

2 с.л. мед

1/4 ч черешов сок

2 с.л. соев сос

1/4 ч сироп от консерва ананас

1 с.л. сос от стриди

1/2 ч.л. сол

5 кръгчета ананас, нарязан

1 червена чушка, нарязана

2 с.л. захар

1 глава лук, нарязан

олио за пържене

 

Нарежете месото на хапки. Сложете го в тенджера с вода, която леко да го покрива. Добавете 4 супени лъжици оцет, оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 25 минути и след това се отцежда. В купа, добавете царевичното нишесте, меда, соевия сос и соса от стриди и разбъркайте много добре. Загрейте олиото в голям тиган и запържете парчетата свинско до кафяво. Отцедете. В тенджера, добавете сиропа от ананас, 2/3 чаша вода, захарта, солта, сока от череши, останалия оцет и оставете да заври. Добавете свинското, покрийте и оставете да къкри за още 20 минути, като разбърквате от време на време. Добавете парчетата ананас и зеленчуците 5 минути преди да свалите от огъня. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта