Сладко-киселo пуешко
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
450 г обезкостени пуешки гърди
225 г хапки ананас в сироп
3/4 ч пилешки бульон
1/2 ч конфитюр от кайсии
1/4 ч бял оцет
2 с.л. соев сос
1 ч моркови - нарязани тънко диагонално
1 ч лук, нарязан
1/2 ч сладка чушка, нарязана на ленти
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
Намажете тиган с малко мазнина Добавете месото в студения тиган и запържете на умерена температура около 7 до 8 минути, като обърнете веднъж. Междувременно отцедете ананаса и заделете сока. Смесете сока, бульона, конфитюра, оцета и соевия сос в малка купа; заделете. Извадете месото от тигана. Добавете морковите и лука и задушете около 3 минути, като добавите малко бульон, ако е необходимо. Добавете червената пиперка и задушете още 1 минута. Изсипете сместа със сока от ананас в тигана, върнете месото и оставете да къкри на слаб огън покрито за 12 - 15 минути, като обърнете месото веднъж. В малка купа, смесете водата и царевичното нишесте до гладкост. Извадете месото от тигана и го нарежете на филийки; заделете на топло. Добавете парчетата ананас и царевичното нишесте в тигана; варете на умерен огън, докато се сгъсти. Добавете нарязаното месо и поднесете върху ориз.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ