Регистрация

Сладко и кисели сармички

Автор:
yordanka
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
853
Оцени рецептата

1 голяма зелка

Сол и черен пипер на вкус

450 г телешка кайма

1/3 ч мляко

1/3 ч грухана пшеница

1/2 ч кафява захар

1/2 ч.л. семена синап

3/4 ч доматен сос

1 средно голямо яйце

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

 

Внимателно изрежете около сърцевината на зелката и я поставете във вряща вода за около 10 минути. Извадете и оставете да се отцеди. Отделете листата зеле. Междувременно смесете каймата с житото, синапа, яйцето, солта и черния пипер и млякото. Разделете сместа на осем равни части, поставете част от сместа на лист зеле откъм стъблото в края на всеки зелев лист и навийте на руло. Сложете ги със затворената страна надолу в кръг в подходящ за микровълновата фурна съд. Смесете кафявата захар, доматения сос и лимоновия сок. Изсипете сместа върху пълнените сарми. Покрийте плътно с капак и гответе на висока мощност за 7 до 10 мин.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта