Регистрация

Свинско със соеви кълнове

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
915
Оцени рецептата

225 г свинско месо, нарязано

1 ч.л. оризово вино или сухо шери

1 ч.л. светъл соев сос

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. царевично нишесте

680 г соеви кълнове

2 с.л. фъстъчено олио

2 резен пресен джинджифил, счукан

1 с.л. фъстъчено олио

1 ч.л. скаридена паста

2 ч.л. светъл соев сос

 

В малка купа, смесете оризовото вино, соевия сос, сусамовото олио и царевичното нишесте. Измийте кълновете със студена течаща вода. Отцедете добре. Загрейте тиган или уок. Добавете 2 с.л. олио и джинджифила. Когато джинджифилът се зачерви, извадете с решетъчна лъжица. Добавете месото и се разбърква в продължение на 2 минути. Извадете с решетъчна лъжица. Сгорещете тигана отново и добавете 1 с.л. олио. Когато се сгорещи, добавете пастата от скариди и запържете, като разбърквате в продължение на 10 секунди. Добавете кълновете и соевия сос. Запържете, като разбърквате за 4 минути. Върнете свинското в съда и разбъркайте много добре със соса за около минута. Разбъркайте добре и сервирайте.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта