Пълнен патладжан на фурна
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 патладжан
1/2 чаша нискомаслена извара
2 супена лъжица лук, нарязан
1 чаена лъжичка дафинов лист, смлян
1 чаена лъжичка босилек
1 чаена лъжичка риган
2 супени лъжици доматен сос
56 г сирене
Кипнете патладжана във вряща вода, покрит, в продължение на 10 минути. Отцедете и срежете наполовина по дължина. Издълбайте с лъжичка вътрешността, като оставите 1,5 см в кората. Намачкайте издълбаната вътрешност с изварата, лука, дафиновия лист, босилека, ригана и доматения сос.
Загрейте фурната до 180 градуса. Напълнете половинките патладжан, сложете в тавичка и се пекат покрити за 15 минути. Добавете малко вода на дъното на съда, за да се запази влажността. Покрийте със сирене. Пече се още 5 минути непокрито.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ