Регистрация

Поширани яйца Масена

Автор:
Martchella
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
958
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За яйцата:

4 големи артишока, почистени, само сърцевината

1/2 лимон

Сол на вкус

Сос беарнез по рецептата по-долу

За соса беарнез:

2/3 ч бяло сухо вино

1/3 ч естрагонов оцет

3 с.л. лук шалот, нарязан фино

2 с.л. естрагон, пресен, нарязан

1/2 ч.л. бял пипер

1/2 ч масло

3 жълтъка

Сол

Щипка лют червен пипер

4 яйца

2 л вода

1 с.л. винен оцет

 

Начин на приготвяне:

Натрийте артишока с лимон. Сварете в подсолена вода за около 8 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Заделете. За соса беарнез: В тенджера, комбинирайте виното, естрагоновия оцет, лука, пресния естрагон и белия пипер. Варете, докато се редуцира до 3 с.л. Оставете да изстине. Междувременно разтопете маслото и оставете да изстине леко. Добавете жълтъците с оцетената смес и варете на слаб огън, като бъркате постоянно, в продължение на 1 минута или докато се получи консистенцията на майонеза. Добавете, като разбивате с телена бъркалка топлото разтопено масло на тънка струя във винената смес. Сосът ще се сгъсти. Подправете със сол, лют червен пипер и бял пипер на вкус. Дръжте на топло в съд с топла вода. Поширайте 4 яйца за 3 минути в 2 литра вода и 1 супена лъжица винен оцет. Извадете с решетъчна лъжица и подрежете краищата. Дръжте в топла вода. При поднасяне, сгорещете артишока и отцедете. Сипете малко сос беарнез във всеки артишок. Сложете по едно поширано яйце отгоре и полейте с още сос. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта