Регистрация

Пица с три вида сирена и салам пеперони

Автор:
lazova
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
759
Оцени рецептата

2 пакета тесто за хляб

Зехтин

395 мл сос за пица

1 ч.л. листа риган, натрошен

1/4 ч.л. чесън на прах

225 г настъргана моцарела

1/4 ч настърган пармезан

1 зелена чушка, наситнена

85 г салам пеперони, наситнен

1 белтък, леко разбит

Допълнително сушен риган

Допълнително настърган пармезан

 

 

На леко набрашнена повърхност, разточете всяко тесто на кръг с диаметър 25 см и дебелина 0,5 см. Намажете повърхността със зехтин и с помощта на нож за пица или остър нож, нарежете кръг на 8 триъгълника. Смесете сос, ригана и чесъна на прах. Намажете триъгълниците, като оставите около 0,5 см свободни от всяка страна. Покрийте със сирената, зелената чушка и салама. Навийте всеки триъгълник, като започнете от широкия край. Извийте краищата в полумесец. Подредете ги в леко намаслена тавичка. Намажете с белтък отгоре. Поръсете с допълнително риган и/или пармезан. Печете на 225С в продължение на 15 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта