Регистрация

Пица с розмарин, пилешко и картофи

Автор:
yasen
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
769
Оцени рецептата

За маслото с чесън, шалот и лимон:

5 с.л. несолено масло

1/4 ч ситно нарязан лук шалот

2 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. нарязана прясна мащерка или

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. сол

щипка бял пипер

1/3 ч бяло вино

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

1 ч.л. пилешки бульон, кубче

За розмариновите картофи:

225 г малки пресни червени картофи, нарязани на тънки филийки

1 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. нарязан пресен риган или

1/2 ч.л. сушен риган

2 ч.л. нарязан пресен розмарин или

1 ч.л. сушен розмарин

1/4 ч.л. смлян бял пипер

1 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

За пилешките гърди с чесън на скара:

2 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. едра сол

2 с.л. зехтин

2 пилешки гърди, без кожа и кости

За пицата:

1 готово тесто за пица

Царевично брашно, грис или брашно за омесване

1/2 ч настъргана моцарела

2 ч.л. нарязан пресен розмарин или

1 ч.л. сушен розмарин

3 ч.л. нарязан пресен риган или

1 1/2 ч.л. сушен риган

4 ч.л. нарязан пресен магданоз

 

За маслото с чесън, шалот и лимон:

Разтопете 1 с.л. масло в голяма тенджера на умерено силен огън. Добавете шалота, чесъна и мащерката. Гответе, като разбърквате, докато покафенее леко, в продължение на 7 - 8 минути. Добавете солта, пипера, виното, лимоновия сок и пилешкия бульон. Гответе, докато сместа се редуцира до около 1/2 ч (към края намалете огъня до слаб и се разбърква често, за да не изгори). Махнете съда от котлона; бързо и старателно прибавете при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка оставащите 4 супени лъжици масло.

За картофите с розмарин:

Загрейте фурната до 160 градуса. Смесете нарязаните картофи с останалата част от съставките; покрийте много добре. Прехвърлете картофените филийки в тава на един слой, без да се припокриват. Изхвърлете останалата марината. Пече се в предварително загрята фурна за около 45 минути. Извадете картофите от фурната, когато започнат да покафеняват. Поставете ги върху хартиени кърпи при стайна температура, за да се отцеди излишната мазнина. Не слагайте в хладилника.

За чесновото пилешко:

Сгорещете скарата. Смесете чесъна, соевия сос, солта и зехтина. Мариновайте пилешките гърди в чесновото масло за около 15 минути. Изпечете пилешките гърди за 5-7 минути от всяка страна. Оставете да се охлади напълно. Нарежете на кубчета и оставете в хладилника.

За да направите пицата:

Намажете половината разточено тесто с 2 с.л. от чесновото масло по цялата повърхност. Покрийте с половината моцарела. Подредете половината пилешко равномерно върху сиренето. Поръсете с половината розмарин и риган. Покрийте с картофите. Печете за около 8-10 мин. в предварително загрята на 250С фурна. Поръсете с половината магданоз. Нарежете и поднесете. С останалите съставки пригответе втора пица.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта