Регистрация

Пилешки гърди в плик

Автор:
Благослава
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
6920
Оцени рецептата

Тази рецепта е страхотна, защото основното ястие се приготвя за изключително бързо, пък и без да се цапа тава и голямо количество посуда. Идеята е идеална за натоварения делник, а и месото на пилешките гърди е богато на протеин и бедно на мазнини, затова може да мине за полезна и питателна храна.

Необходими продукти:

комплект пилешки гърди (около 600 грама)

30 г масло (приблизително)

сол и пипер на вкус

кимион на прах

гъби, моркови, лук, чесън, целина, пресни картофки - каквото имате под ръка

4 с.л. зехтин или олио

 

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разделете на 4 части. Първо на 2 - лява и дясна и след това изтънете всяка от тях като разрежете напречно на две по-тънки филета. Ако гърдите не са много дебели - можете да оставите и целите парчета.

2. Обтрийте месото със сол, пипер и кимион. Покапете деликатно със зехтин.

3. В купа обелете и нарежете избраните от вас зеленчуци. Ако използвате картофи, нарежете на по-малки парчета, за да могат да се сготвят. Ако слагате чесън - добавете цели скилидки или глави с обелката - карамелизира се много апетитно. Ако слагате лук - сложете главите цели или на половинки. Гъбите, морковите и целината се режат на едро.

4. Готовите зеленчуци овкусете със сол и пипер, залейте със зехтин или олио и разпределете в плика за готвене. Върху тях подредете пилешките филета, а отгоре на месото сложете резени масло. Завържете плика с приложената свинска опашка, прехвърлете го в тава и пъхнете във фурната.

5. Пуснете на 180 градуса и печете 50 минути. Най-добре е пликовете за готвене да се слагат в студена фурна.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта