Омлет с аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г аспержи, почистени
2 с.л. масло
1 малка скилидка чесън, счукан
225 г гъби, нарязани на парчета
4 яйца, леко разбити
2 с.л. мляко
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. натрошен сушен босилек или 3/4 ч.л. наситнен пресен босилек
щипка прясно смлян черен пипер
Нарежете аспержите на парчета от по 2,5 см; бланширайте ги във вряща подсолена вода, докато омекнат, около 2 - 4 минути. Отцеждат се внимателно. Разтопете 1 с.л. маслото в тиган, за предпочитане с незалепващо покритие; задушете чесъна и гъбите, до готовност. Извадете от съда и дръжте на топло. В малка купа смесете яйцата, млякото, солта, босилека и черния пипер. Разтопете маслото в тиган и оставете да се разпени, разклатете тигана, така че да покрие равномерно дъното. Когато е достатъчно горещо, изсипете яйчената смес. Разпределете яйцата, така че да покрият дъното на тигана равномерно. Когато яйцата са готови от долната страна, но повърхността е все още лъскава, сложете аспержите и гъбите в едната част на омлета и прегънете другата върху зеленчуците. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ