Регистрация

Лучен пай с три вида лук и сирене Фета

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
623
Оцени рецептата

2 с.л. шафраново олио

1 голяма глава жълт лук, нарязан

1 голяма глава червен лук, нарязан

2 с.л. сухо бяло вино

2 голям стрък праз, само бялата част

2 яйца, разбити

3 с.л. фино нарязан пресен магданоз, разделени

1 с.л. нарязан пресен копър или 1 ч.л. сушен

1 ч.л. сушен естрагон

115 г сирене фета, натрошено

черен пипер

1 домат, тънко нарязан на филийки

галета

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете жълтия и червен лук и задушете над умерен огън за 5 минути. Прибавете виното, добавете праза. Задушете още 15 мин., като се разбърква често или докато лукът стане златист и празът омекне. Отстранете от огъня. Загрейте фурната до 180ºС. В купа, смесете разбитите яйца с две супени лъжици магданоз, копъра, естрагона, фетата и черния пипер. Добавете лучената смес. Намажете с олио тавичка за пай и поръсете щедро с галета.  Изсипете сместа в тавата. Подредете филийките домат по външния ръб на пая и поръсете с останалия магданоз в средата. Поръсете тънък слой галета над цялата горна част. Пече се в продължение на 40 до 45 минути или докато стегне и стане златисто отгоре. Оставете да престои 5 - 10 минути, след това нарежете на триъгълници.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта