Регистрация

Леща с ябълков чипс и къри кисело мляко

Автор:
Благослава
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
628
Оцени рецептата

1 с.л. олио от рапица

1 голяма глава жълт лук, обелен и нарязан фино на кубчета

1 ч.л. Гарам Масала

1 дафинов лист

2 ябълки, обелена, почистена в сърцевината и нарязани фино

1 ч червена леща

2 ч пилешки бульон

За ябълковия чипс:

1 с.л. пудра захар

Сокът на 2 лимона

2 ябълки, обелени и почистени от семената

За къри киселото мляко:

1 с.л. къри на прах

1 банан, обелен, нарязан фино

2 ч кисело мляко

 

Сгорещете олиото в тенджера на умерено-силен огън. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 4 минути. Добавете гарам масалата, дафиновия лист и ябълките и варете, като се разбърква непрекъснато, за още 2 минути. Добавете лещата и бульона и оставете да заври на силен огън. Намалете котлона и оставете да къкри и варете в продължение на около 25 минути или докато лещата омекне, като внимавате да не се превари. Свалете тигана от котлона, извадете дафиновия лист и коригирайте подправките на вкус. Сервирайте лещата гореща в голяма купа. Поднесете киселото мляко и ябълковия чипс отделно. За ябълковия чипс: Загрейте фурната до най-слабата настройка. Разтворете захарта в лимоновия сок в малка купа. Нарежете тънко ябълките хоризонтално на кръгове с дебелина около 0,2 см. Поставете резените ябълка в тава, застлана с пергаментова хартия и намажете леко със захаросания лимонов сок. Поставете тавата във фурната и оставете ябълките да се изсушат, около 3 до 4 часа или за през нощта. Извадете от фурната и внимателно отлепете резените ябълка от хартията. Съхраняват се в херметически затворени контейнери до поднасяне. За къри киселото мляко: Сгорещете малък тиган на умерен огън. Добавете кърито на прах и препечете, докато усетите аромата му, около 30 секунди. Отстранете от огъня. Смесете кърито на прах с банана и киселото мляко в купа за сервиране, като се разбърква добре. Оставете в хладилника до готовност за употреба.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта