Леща с ябълков чипс и къри кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 с.л. олио от рапица
1 голяма глава жълт лук, обелен и нарязан фино на кубчета
1 ч.л. Гарам Масала
1 дафинов лист
2 ябълки, обелена, почистена в сърцевината и нарязани фино
1 ч червена леща
2 ч пилешки бульон
За ябълковия чипс:
1 с.л. пудра захар
Сокът на 2 лимона
2 ябълки, обелени и почистени от семената
За къри киселото мляко:
1 с.л. къри на прах
1 банан, обелен, нарязан фино
2 ч кисело мляко
Сгорещете олиото в тенджера на умерено-силен огън. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 4 минути. Добавете гарам масалата, дафиновия лист и ябълките и варете, като се разбърква непрекъснато, за още 2 минути. Добавете лещата и бульона и оставете да заври на силен огън. Намалете котлона и оставете да къкри и варете в продължение на около 25 минути или докато лещата омекне, като внимавате да не се превари. Свалете тигана от котлона, извадете дафиновия лист и коригирайте подправките на вкус. Сервирайте лещата гореща в голяма купа. Поднесете киселото мляко и ябълковия чипс отделно. За ябълковия чипс: Загрейте фурната до най-слабата настройка. Разтворете захарта в лимоновия сок в малка купа. Нарежете тънко ябълките хоризонтално на кръгове с дебелина около 0,2 см. Поставете резените ябълка в тава, застлана с пергаментова хартия и намажете леко със захаросания лимонов сок. Поставете тавата във фурната и оставете ябълките да се изсушат, около 3 до 4 часа или за през нощта. Извадете от фурната и внимателно отлепете резените ябълка от хартията. Съхраняват се в херметически затворени контейнери до поднасяне. За къри киселото мляко: Сгорещете малък тиган на умерен огън. Добавете кърито на прах и препечете, докато усетите аромата му, около 30 секунди. Отстранете от огъня. Смесете кърито на прах с банана и киселото мляко в купа за сервиране, като се разбърква добре. Оставете в хладилника до готовност за употреба.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ