Регистрация

Къри тиква

Автор:
Благослава
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
976
Оцени рецептата

1 глава лук, нарязан

1 стрък праз лук, нарязан

1 връзка зелен лук, нарязан

3 средно големи тиквички, настъргани

3 средно големи тикви цигулка, настъргани

3 ч.л. къри на прах

сол

бял пипер

6 ч пилешки бульон

3 картофа, обелени и нарязани

1 ч сметана

1 бучка масло

 

Накълцайте кромида, праза и зеления лук. Запазете малко от перата на зеления лук за гарнитура. В голям тиган разтопете маслото. Когато маслото се разпени, добавете кърито на прах и гответе, като се разбърква, в продължение на 2 или 3 минути. Добавете кромида, праза, лука и тиквата и подправете на вкус със сол и черен пипер. Запържете леко тази смес за кратко, след което намалете огъня, покрийте и варете, докато тиквата омекне. Свалете капака и оставете сосът да се редуцира наполовина. Добавете бульона и картофите. Гответе непокрито в продължение на 15 минути или докато картофите се сварят. Поднесете горещо със сметана.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта