Регистрация

Киш с домати и салан

Автор:
Надежда
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
813
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

1 ч настъргана моцарела

2 ч нарязани на кубчета домати - почистени от семената и добре отцедени

113 г твърд салам - нарязан на малки парчета

5 стръка зелен лук - нарязани на парчета

4 яйца

1 чаша мляко

2 супени лъжици пресен магданоз - наситнен

1 чаена лъжичка сушен риган

1/2 чаена лъжичка чеснова сол

 

Изпечете блата за пай за 8 минути на 220 градуса, като първо набодете дъното с вилица. Извадете от фурната и оставете настрана. Не намалявайте температурата на пещта, все още. Междувременно пригответе сиренето, салама и нарязаните домати. В предварително изпечения пай, поръсете половината сирене, салам и домати. Повторете слоевете. Поръсете нарязания лук равномерно отгоре. В малка купа разбийте яйцата, млякото, магданоза, ригана и чесновата сол. Излейте равномерно върху съставките в пая. Поръсете с пармезан, ако желаете. Върнете киша във фурната и се пече 10 минути. Намалете до 160 градуса и печете още 30 - 35 минути. Нека престои 5 мин. преди рязане и сервиране.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта