Регистрация

Карфиол със синьо сирене, сметана и яйца

Автор:
gabi
|
Дата:
16 Sep
|
Видяна:
869
Оцени рецептата

Това ястие е страхотно основно без месо, но с много сирена. Не го подценявайте - не е никак леко и дори е добре да си го сервирате с хляб, защото е доста мазничко. В началото не се усеща, но след порция от 300-350 грама човек се чувства доста заситен. Ако си сложите повече, рискувате да ви стане тежичко. Но пък е мнооого вкусно.

Необходими продукти:

1 малка глава карфиол

2 яйца

200 мл готварска сметана

100 г синьо сирене

120 г чедър

150 г кашкавал или друго жълто сирене по избор (ементал, гауда, пармезан)

сол и пипер (за предпочитане бял)

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера с около 2 литра вода да кипва. През това време накъсайте карфиола на розички и ги измийте. Във водата добавете 1 с.л. сол щом заври. Пуснете карфиола за 3-4 минути вътре, след това изсипете през гевгир, за да се отцеди.

В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната, сол и бял (черен) пипер. Чедъра нарежете на малки кубчета, кашкавала рендосайте, а синьото сирене натрошете с пръсти в сместа. Разбъркайте.

Карфиолените розички изсипете в малка тавичка. Залейте с млечната смес и печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта