Регистрация

Картофи с бекон и сметана

Автор:
gabi
|
Дата:
26 Oct
|
Видяна:
960
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г картофи

250 г бекон

150 г кашкавал

6 кисели краставички или 1 малка консерва царевица

200-250 мл готварска сметана

2 с.л. олио

20-50 г масло

сол и пипер на вкус

лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите и ги обелете. Докато се варят, свършете и останалата част по заготовките. Рендосайте кашкавала, нарежете на полумесеци киселите краставички, а ако сте избрали царевица, отцедете от соса на консервата. Бекона нарежете на лентички.

2. Готовите картофи обелете и нарежете на парчета като за картофена салата. В дълбок тиган или тенджера сгорещете олиото. Запържете в него бекона, добавете маслото и картофите и пържете докато леко започнат да се втвърдяват отвън. Ако използвате меки сортове, може да започнат да се разкашкват, затова не прекалявайте с пърженето.

3. Залейте със сметаната, добавете краставичките/царевицата, овкусете със сол и пипер и изчакайте да закъкри. След това пресипете в две индивидуални чинии и поръсете щедро с рендосан кашкавал.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта