Регистрация

Зеле с кайма на фурна

Автор:
jordana
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
540
Оцени рецептата

1 голяма зелка, около 900 г, почистена в сърцевината и едро нарязана

1/2 ч ориз

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 ч доматен сос

2 големи яйца

2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. пипер (или на вкус)

680 г телешка кайма

225 г свинска кайма

1/2 ч телешки бульон

 

Загрейте фурната до 180 градуса. В малка тенджера с вряща подсолена вода, сварете зелето, докато омекне леко, около 10 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. В малка тенджера с вряща подсолена вода, сварете ориза за около 5 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. В голяма купа, смесете лука, 3/4 чаша доматен сос, яйцата, солта, мащерката и черния пипер; разбъркайте с вилица. Добавете ориза, телешката и свинска кайма и разбъркайте добре. Сложете половината зеле на един слой в леко намазана правоъгълна тава. Покрийте с половината месна смес. Покрийте с останалото зеле. Смесете останалите 1-1/4 чаши доматен сос и бульона и се изсипва върху ястието. Покрийте плътно с алуминиево фолио. Пече се 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта