Регистрация

Задушени вековни яйца по китайски

Автор:
петя добрева
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

3 пресни яйца

1/4 ч гореща вода

1 ч.л. фъстъчено олио

1 вековно яйце, почистено, обелено и нарязано на кубчета

1 солено патешко яйце, твърдо сварено, обелено и нарязано на кубчета

стръкчета кориандър

консервиран джинджифил

зелен лук, нарязан

 

Разбийте пресните яйца и постепенно добавете горещата вода и олиото. Добавете нарязаните на кубчета консервирани вековни яйца и осолени патешки яйца. Изсипва се в плитка, намазана с олио топлоустойчива купа и се поставя на пара над леко вряща вода за 15 минути или докато яйцата стегнат. Оставете да изстине в чиния и се нарязва на малки ромбове. Украсете с кориандър. Сервирайте с джинджифил и зелен лук.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта