Регистрация

Гювечета с елда, свинско и гъби

Автор:
george
|
Дата:
13 Sep
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 ч.ч. елда (гречка)

400 г свинско месо

200 г гъби

сол и пипер на вкус

200 мл сметана

50 г масло

100 г кашкавал за поръсване по желание

китка магданоз по желание

Начин на приготвяне:

Гречката измийте в цедка под течаща вода. Разпределете половината от нея в 4 земни гювечета. Месото нарежете на лентички и овкусете със сол и пипер. Сгорещете тиган с малко масло и запържете в него месото на силен огън за 2 до 3 минути колкото да се запечата. Разпределете върху гречката. Отгоре покрийте с другата половина елда. После измийте и нарежете гъбите на полумесеци и сложете върху продуктите в гювечето. Поръсете сол и пипер и залейте със сметаната. Сложете по резен масло и капаците на гювечетата.

Пуснете ги да се пекат в студена фурна на 200 градуса за 45 минути. След изваждане по желание поръсете с рендосан кашкавал, а върху него и с наситнени листенца магданоз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта