Английски пудинг с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
4 1/2 ч брашно
4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. канела
1 ч.л. бахар
1/2 ч.л. зърна карамфил
1/4 ч.л. индийско орехче
1 пакетче тъмни стафиди
1 пакетче златисти стафиди
1 пакетче касис
2 ч фино нарязани ябълки
1 1/2 ч едро нарязани орехи
450 г телешка кайма
2 ч кафява захар
6 яйца, добре разбити
1 1/2 ч мътеница
1 ч галета
Плюс допълнително брашно за поръсване на плодовете и добавяне в тесто, ако е необходимо
Намажете с масло 6 купички за пудинг. Пресейте 4 1/2 чаши брашно със следващите седем сухи съставки в голяма купа. В отделна купа, поръсете стафидите, касиса, ябълките и орехите с 2 супени лъжици допълнително брашно. Смесете каймата, кафявата захар, яйцата и мътеницата. Добавете постепенно тази смес към сухите съставки, смесете добре. Добавете плодовете и галетата и се разбърква, докато са добре смесени. Разпределете сместа в подготвените съдове, като ги напълните наполовина. Покрийте всяко с двоен лист восъчна хартия и закрепете здраво. В тенджерата под налягане налейте гореща вода, така че да достигне малко под дъното на решетка за готвене на пара. Поставете пайовете върху решетката. Сложете капака и задушете на пара за 20 мин.при отворен клапан на тенджерата. След това затворете клапана и варете в продължение на 50 минути. Свалете тенджерата от котлона. Когато налягането спадне напълно, свалете капака и извадете пая.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ