Регистрация

Чеснови фъстъци

Автор:
марина цекова
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
793
Оцени рецептата

900 г фъстъци, сурови, без черупки и люспи, около 6 чаши

6 цели глави пресен чесън, обелени и нарязани на филийки

олио за пържене

Фъстъци и чесън отделно

Сол на вкус

 

Поставете фъстъци в предварително загрят до умерено-висока температура и намазан с масло. Уверете се, че има достатъчно масло в тигана, така че да покрие фъстъците. Разбърквайте фъстъците постоянно, като внимавате да не ги изгорите. Когато фъстъците започнат да покафеняват леко, намалете котлона, като продължавате да разбърквате и гответе, до светло златисто кафяво. Отцедете фъстъци добре в сито и оставете да се охладят. Поставете чесъна в тиган с предварително загрято до средно висока температура 1 1/2 ч олио. Разбъркайте чесъна постоянно, за да се постигне хубав цвят и за да не изгори или залепне. Когато чесънът стане леко кафяв, намалете огъня до слаб и продължете да разбърквате, докато чесънът стане леко златисто кафяв. Отцедете чесъна по същия начин, като фъстъците, така че да натрошите всички залепнали парченца. Охлажда се. Смесете фъстъците и чесъна и осолете на вкус. Да се съхранява в херметически затворени контейнери до поднасяне.





Виж още от категория "Ядки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта