Регистрация

Спагети "Фритата"

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
451
Оцени рецептата

1 ч.л. зехтин

1 резен прошуто или шунка, нарязан на кубчета

6 големи яйца

3 с.л. настърган пармезан

Сол и пипер (на вкус)

1/4 ч босилек или магданоз, нарязани

2 ч сварени спагети

1 1/2 моцарела или друго сирене; нарязано на кубчета (около 170 г)

1/4 ч зехтин

4 с.л. масло

 

Запържете прошутото или шунката в зехтина, докато станат хрупкави. Отцедете върху попивателна хартия. Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете пармезана, солта и черния пипер, както и босилека или магданоза. Добавете спагетите и се разбърква добре, след което се добавят моцарелата и прошутото. Загрейте 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин в тиган с диаметър 23 см. Добавете сместа със спагетите и загладете повърхността с шпатула. Гответе на средно-слаб огън, докато фритатата се зачерви отдолу и стегне. Обърнете в чиния. Загрейте останалото масло и зехтина и върнете фритатата, за да се запържи от другата страна. Сервирайте при стайна температура, нарязано като пица.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта