Регистрация

Свинско с ябълки и прясно зеле

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
288
Оцени рецептата

Необходии продукти:

600 г свинско месо

8 с.л. олио

сол и черен пипер на вкус

1 малка зелка или 2/3 по-голяма зелка

3 червени ябълки

2 глави лук

1 с.л. червен пипер

2 дафинови листа

зърна черен пипер и бахар

1 ч.л. захар

200 мл вода или бульон

 

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежте на ситно, а злето - на тънки полумесеци.

2. Запържете лука в тенджера с 6 с.л. олио. Щом започне да става прозрачен, добавете и зелето. Разбърквайте 2-3 минути и оставете под капак за още няколко. Внимавайте да не загори.

3. Щом зелето омекне, добавете дафиновия лист, черния пипер и бахар. Залейте с бульон или вода и оставете да къкри без капак, докато голяма част от водата изври.

4. През това време нарежете месото на едри хапки. Овкусете със сол и пипер, сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете мръвките колкото да се запечатат. Добавете ги към зелето и захлупете с капака.

5. Веднага след това се захванете с ябълките. Обелете и почистете от неядливата сърцевина. Нарежете на големи кубчета и запържете в същия тиган, в който запечатвахте месото. Така ще попият от ароматите му. Поръсете със захарта и прехвърлете в тенджерата. Добавете червения пипер и по желание лют пипер. При нужда сипете още малко вода или бульон.

6. Оставете да се готви на умерен огън колкото време имате. 50 минути ще стигнат, но с всяка следваща става все по-вкусно.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта