Свинско с копър и кимион
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2 с.л. зехтин
4 свински филета
1/2 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици горчица, дижонска
1/4 чаша сметана за разбиване
2 чаена лъжичка ким
2 супена лъжица копър, пресен, нарязан
Загрейте зехтина на силен огън в голям тиган и добавете свинското месо. Запържете от всички страни на умерен огън, докато се получи светло златист цвят. Междувременно, смесете заедно бульона и горчицата. Когато свинското се зачерви, добавете тази смес в тигана. Гответе, покрито, за 5 минути. Свалете капака. Обърнете месото. Добавете сметаната и кима и се готви още десет минути. Извадете месото в чиния. Ако сосът е малко по-рядък, гответе, докато се получи желаната консистенция – трябва да покрива гърба на лъжица. Нарежете месото на филийки и подредете в чинии за сервиране. Добавете копъра в соса и изсипете върху нарязаното месо. Сервирайте веднага.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ