Регистрация

Свински филенца с майонезен сос

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
09 Dec
|
Видяна:
75
Оцени рецептата

Необходими продукти:

  • 800 г свинско месо (от плешка е най-вкусно)
  • 80 г брашно
  • сол и пипер
  • олио за пърженето

За соса:

  • 4 с.л. майонеза
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. лимонов сок
  • магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на много тънки мини пържолки с дебелина около 0,5 см., ширина около 5 см. и дължина около 8 см. Поръсете ги със сол и пипер и оваляйте хубаво в брашно. Застелете чиния с домакинска хартия за попиване на мазнината и пържете на умерен огън за по около минута от страна месцата. Вадете.

Пригответе соса като първо смесите майонезата и горчицата, после добавите намачкания чесън и чак след това соевия сос и лимоновия сок. Поднесете месцата топли, поръсени с наситнен магданоз, а соса сложете в купичка встрани, за да се топка или да се покапват мръвките с малка лъжичка с него директно преди консумация.





Виж още от категория "Бързо и лесно"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта