Регистрация

Ризото с императорски ориз

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
11
Оцени рецептата

Това ястие не е истинско ризото, но веднъж опитах да заменя традиционния арборио с черен ориз (който всъщност не е ориз, а блатна трева) и след лека редакция във времето за готвене, се получи доста добро основно. Можете да добавите в него рулца от раци, парчета маринована риба или колбас и пак ще стане вкусно. Аз показвам моята рецепта в изчистен вариант.

Необходими продукти:

300 г императорски ориз

50 г масло

100 мл бяло сухо вино

500 мл пилешки бульон

40 г пармезан

1 опаковка (125 г) крем сирене

сол и пипер

Начин на приготвяне:

В голям тиган с капак сгорещете маслото и запържете в него ориза. След като се намазни хубаво, налейте бялото вино и гответе три-четири минути докато се поизпари почти напълно. Налейте бульона, захлупете под капак и намалете огъня на слаб към умерен. Оставете така 20-тина минути докато оризът поеме течността, оставайки в лек сос.

Махнете от огъня, подправете със сол и добавете крем сиренето и пармезана. Разбъркайте и върнете на вече изключения котлон за 5 минути. По желание сложете добавка от морски дарове или някаква мръвка.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта