Пица с наденица и моцарела
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Необходими продукти:
За блата:
1 ч топла вода
1 ч.л. активна суха мая
3 1/2 ч брашно
1/2 ч царевично брашно
1 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
За пълнежа:
450 г моцарела, нарязана на филийки
450 г наденица, обелена и натрошена
1 консерва домати, отцедени и едро намачкани
2 скилидки чесън, счукан
3 ч.л. сушен риган или 5 пресни листа босилек, накъсани
4 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Налейте топлата вода в голяма купа и разтворете маята с вилица. Добавя се 1 чаша брашно, царевичното брашно, солта и растителното масло. Разбийте добре с лъжица. Продължете да разбърквате останалото брашно по 1/2 чаша наведнъж, докато тестото започне да се отделя от стените на купата. Набрашнете ръце и работната си повърхност и омесете топката тесто, докато вече не е лепкава. Оставете тестото да втаса в намаслена купа, запечатана с найлоново фолио, в продължение на 45 - 60 минути на топло място, докато не удвои обема си. Притиснете надолу и отново омесете за кратко. Притиснете го в намаслен дълбока тава за пица, така че да достигне 5 см по стените и докато е равномерно разпределено на дъното на тавата. Оставете да втаса за 15-20 мин. преди да сложите плънката. Загрейте фурната до 260 градуса. На плънката: Запържете наденицата докато вече не е розова и отцедете излишната мазнина. Отцедете и нарежете доматите. Поръсете втасалото тесто със сиренето. След това разпределете запържената наденица и чесъна отгоре. Покрийте с домати. Поръсете подправките и пармезана. Пече се в продължение на 15 минути на 260С. След това намалете огъня на 200С и оставете за още 25 - 35 минути. Блатът трябва да се изпече до златисто-кафяво. Сервирайте веднага.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ