Регистрация

Пица с блат от кайма и кашкавал

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
171
Оцени рецептата

Необходими продукти:

500 г кайма (най-здравословно е с бяло пилешко месо - смляно)

100 г суха моцарела

100 г кашкавал

1 яйце

За топинга:

2 домата

1 стрък пресен босилек

2 скилидки чесън

сол

лук, люти чушлета, колбас, гъби и кашкавал - по желание

 

Начин на приготвяне:

В купа смесете каймата с рендосаната моцарела и кашкавал. Чукнете яйцето и замесете блата. Разстелете в кръгла форма върху хартия за печене тънък блат и запечете за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Докато блатът се готви, си направете доматения сос. Обелете и рендосайте доматите. Прехърлете в цедка, за да изтече от тях излишната течност. Натиснете с ръка, за да се отцедят хубаво. След това изсипете в купата на блендера, добавете босилека и чесъна и пюрирайте. Нанесете пюрето върху изпечения блат. Отгоре подредете каквото ви се харесва - аз слагам шайби лук, наситнени люти чушлета и приключвам с добавките. Но това не пречи да си добавите гъби, шунка или нещо друго, което харесвате.

На финала се покрива с рендосан кашкавал и се връща във фурната да се запече за 10-тина минути на същата температура.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта