Пилешки гърди в плик
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Тази рецепта е страхотна, защото основното ястие се приготвя за изключително бързо, пък и без да се цапа тава и голямо количество посуда. Идеята е идеална за натоварения делник, а и месото на пилешките гърди е богато на протеин и бедно на мазнини, затова може да мине за полезна и питателна храна.
Необходими продукти:
комплект пилешки гърди (около 600 грама)
30 г масло (приблизително)
сол и пипер на вкус
кимион на прах
гъби, моркови, лук, чесън, целина, пресни картофки - каквото имате под ръка
4 с.л. зехтин или олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разделете на 4 части. Първо на 2 - лява и дясна и след това изтънете всяка от тях като разрежете напречно на две по-тънки филета. Ако гърдите не са много дебели - можете да оставите и целите парчета.
2. Обтрийте месото със сол, пипер и кимион. Покапете деликатно със зехтин.
3. В купа обелете и нарежете избраните от вас зеленчуци. Ако използвате картофи, нарежете на по-малки парчета, за да могат да се сготвят. Ако слагате чесън - добавете цели скилидки или глави с обелката - карамелизира се много апетитно. Ако слагате лук - сложете главите цели или на половинки. Гъбите, морковите и целината се режат на едро.
4. Готовите зеленчуци овкусете със сол и пипер, залейте със зехтин или олио и разпределете в плика за готвене. Върху тях подредете пилешките филета, а отгоре на месото сложете резени масло. Завържете плика с приложената свинска опашка, прехвърлете го в тава и пъхнете във фурната.
5. Пуснете на 180 градуса и печете 50 минути. Най-добре е пликовете за готвене да се слагат в студена фурна.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ