Регистрация

Омлет с гъби

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
437
Оцени рецептата

115 г гъби, нарязани на филийки

1/2 ч зелени или червени чушки, нарязани

2 с.л. зехтин или олио

4 яйца

4 белтъка

1/4 ч мляко или вода

сол и черен пипер

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете гъбите и зелената чушка. Гответе около пет минути, като се разбърква от време на време, докато зелената чушка е омекне. Междувременно, разбийте яйцата, белтъците, млякото, солта и пипера в средно голяма купа. Когато зеленчуците омекнат, ги прехвърлете в чиния. Изсипете сместа в тигана и гответе на умерен огън. Когато омлетът е стегнал наполовина, поръсете гъбите и чушката равномерно отгоре. Прегънете наполовина, като оставите течната част да изтече в тигана и гответе до желаната готовност. Плъзнете в чиния и поднесете.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта