Омлет с гъби
Категории
- Агнешко /102/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /21/
- Вегетариански /160/
- Гарнитура /50/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /937/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /240/
- Зеленчуци /89/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /347/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /118/
- Основни /214/
- Основно ястие /400/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /125/
- Пиле /250/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /26/
- Предястия /1341/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /305/
- Сирене /86/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /248/
- Супи /464/
- Торти /323/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /162/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /54/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г гъби, нарязани на филийки
1/2 ч зелени или червени чушки, нарязани
2 с.л. зехтин или олио
4 яйца
4 белтъка
1/4 ч мляко или вода
сол и черен пипер
Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете гъбите и зелената чушка. Гответе около пет минути, като се разбърква от време на време, докато зелената чушка е омекне. Междувременно, разбийте яйцата, белтъците, млякото, солта и пипера в средно голяма купа. Когато зеленчуците омекнат, ги прехвърлете в чиния. Изсипете сместа в тигана и гответе на умерен огън. Когато омлетът е стегнал наполовина, поръсете гъбите и чушката равномерно отгоре. Прегънете наполовина, като оставите течната част да изтече в тигана и гответе до желаната готовност. Плъзнете в чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ