Регистрация

Лимонов омлет-суфле

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
480
Оцени рецептата

11 с.л. захар

3 с.л. лимонов сок

1/2 ч портокалов сок

2 ч.л. царевично нишесте

6 големи белтъка

2 големи жълтъка

3/4 ч.л. настъргана лимонова кора

1/2 ч.л. ванилия

Подсладена заквасена сметана

Ванилово кисело мляко

 

Смесете 3 супени лъжици захар, лимоновия и портокалов сок и царевичното нишесте в кръгла тава с диаметър 23 см; заделете. В голяма купа разбийте белтъците на висока скорост, докато станат на пяна, а след това постепенно разбийте с 6 супени лъжици захар, докато станат на сняг. В друга купа разбийте жълтъците, докато се сгъстят с останалите 2 супени лъжици захар, кората и ванилията. Обединете жълтъците с белтъците. Смесете цитрусовите сокове на силен огън и оставете сместа да заври. Свалете от огъня; изсипете по големи лъжици от яйчената смес в горещия сос. Пече се на 180С във фурната за 15-20 минути. Поднесете суфлето със сос.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта