Регистрация

Испански омлет

Автор:
светли
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
412
Оцени рецептата

4 с.л. зехтин

2 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

900 г картофи, обелени и нарязани на тънки филийки

6 яйца

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Загрейте олиото в много голям, за предпочитане незалепващ тиган. Задушете лук над умерен огън в продължение на 6 до 8 минути или до омекване, но без да покафенява. Отцедете лука в гевгир, като запазите 2 супени лъжици от олиото в тигана. Сварете картофите във вряща вода за 4-5 минути и отцедете. Разбийте яйцата в голяма купа и разбъркайте с лука и картофите; добавете сол и черен пипер на вкус. Загрейте запазеното олио на силен огън в незалепващ тиган. Добавете яйчената смес и гответе в продължение на 2 минути или докато дъното леко покафенее. Поставете тиган в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 до 30 минути или докато стегне. Обърнете в чиния. Нарежете като пица и поднесете със салата.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта