Регистрация

Бързи парти месца на тиган

Автор:
Жана
|
Дата:
08 Jan
|
Видяна:
11
Оцени рецептата

Готвя това, когато очаквам гости за по чашка вино, но нямам време да забърквам сложни ястия. Тези месца са супер вкусни и бързи за направа. А малко преди да се изпекат, понякога залагам във фурната ориз или картофи, за да ги сервирам и с гарнитура. Получава се супер вечеря. Препоръчвам да ги мариновате от предния ден, а когато дойде време за хапване, само да ги изпечете.

Необходими продукти:

1 кг свинско месо (става и с други видове мръвки, ама свинското най си ми харесва)

4 с.л. соев сос

5 скилидки чесън

3 с.л. терияки сос

1 ч.л. кимион

1 глава лук

2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос с териякито, намачкания чесън, нарязания лук и кимиона. Лукът може да е на полумесеци, цели кръгчета или наситнен - няма особено значение, но по-едър се лови по-добре след това. Месото нарежете на хапки и оваляйте хубаво в този сос. Приберете в хладилника като увиете с найлон или стреч фолио, за да не омирише всичко.

Когато дойде време за готвене, сгорещете олио в голям тиган и изсипете мръвките вътре, като отцедите от маринатата, но запазите лука. Бъркайте и печете докато месцата станат готови - можете да опитате една мръвка, за да сте сигурни. Прехвърлете в чиния и по желание покапете деликатно с лимонов сок. Можете и да порсите с наситнен копър за разкош.





Виж още от категория "Бързо и лесно"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта