Регистрация

Напълно вегетарианско блюдо за Деня на благодарността

Напълно вегетарианско блюдо за Деня на благодарността
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1306

Картофено пюре с царевичен хляб и стек от тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За картофеното пюре:

  • 4 големи картофа
  • 1/3 ч соево мляко
  • 2 с.л. наситнен магданоз
  • 1 с.л. чесън
  • сол и пипер на вкус

За сладките сусамени картофи:

  • (2) големи сладки картофа (3 чаши нарязани)
  • 1/2 ч печен сусам
  • 1/4 ч нектар от агаве
  • 2 с.л. канела на прах

За пълнежа/ дресинга:

  • 4 ч царевичен хляб
  • 1/2 ч наситнен магданоз
  • 1/4 ч наситнен розмарин
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч вино (всякакво хубаво вино по избор)
  • 1 1/2 ч зеленчуков бульон
  • 1/3 ч портокалов сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. маргарин
  • 1 ч наситнени ябълки
  • 1 ч наситнена целина
  • 1 ч наситнени моркови
  • 1 ч стафиди

За ароматния печен стек от тофу:

  • 1/2 ч портокалов сок
  • 1/2 ч соев сос
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. чипотле (сушени и пушени чили чушлета)
  • 1 бучка твърдо органично тофу
  • 1 ч пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч вода

За боровинковия сос:

  • 2 чаши боровинки
  • 1/2 ч портокалов сок
  • 1 с.л. агар-агар
  • 1/4 ч вода

Начин на приготвяне:


На картофеното пюре:
1. Задушете картофите.

2. Обелете ги и ги намачкайте.

3. Прибавете соевото мляко.

4. Смесете с останалите необходими продукти на гладко пюре.

На сладките сусамени картофи:
1. Задушете сладките картофи до готовност.

2. Прехвърлете в съд за печене.

3. Поръсете с канела, агаве и сусам.

4. Печете непокрити във фурна на 180°С 20 мин.

На пълнежа/дресинга:

1. Загрейте олио в тиган с дебели стени на средно силен огън.

2. Добавете лука и морковите и пържете като разбърквате 10 мин. Добавете целината и стафидите, пържете и разбърквайте 5 мин. или докато лукът стане полупрозрачен. 

3. Деглазирайте съда с вино.

4. Добавете зеленчуковия бульон, портокаловия сок и маргарина.

5. Щом заври, добавете царевичния хляб и подправките.

6. Прехвърлете в съд за печене.

7. Загрейте фурната до 180°С и печете 30 мин. непокрити.


На печения стек от тофу:

1. Сложете всички течни продукти в голяма купа за мариноване.

2. Нарежете тофуто на ленти с дебелина 0,6 см.

3. Мариновайте тофуто в хладилник за цяла нощ.

4. Извадете тофуто от течността и покрийте с пшенично брашно.

5. Намаслете тавичка със зехтин и сложете тофуто в тавичката.

6. Поръсете със зехтин тофуто и печете 40 мин. на 180°С или докато се получи кафява и хрупкава коричка.


На боровинковия сос:

1. Загрейте водата и портокаловия сок в тенджерка и оставете да заври.

2. Добавете боровинките (разполовени) и оставете да заври.

3. Разбъркайте вътре агар-агара.

4. Махнете от огъня, оставете да изстине и охладете в хладилника докато се желира.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта