Регистрация

Вегетариански соев бургер с “пилешко” грейви

Вегетариански соев бургер с “пилешко” грейви
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2535

Вегански хамбургер, неразбираем за месоядните.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. соево масло
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1/2 ч.ч. соево мляко 
  • 3/4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1/4 ч.ч. текстуриран зеленчуков протеин
  • 1/4 ч.ч. гореща вода
  • 1 ч.л. сол
  • щедро количество прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 1 паниран соев бургер (полу-готов продукт)
  • 1 питка за хамбургери

Начин на приготвяне:

1. В средна тенджерка направете сос с царевичното нишесте и соевото масло.

2. Сосът трябва да е наистина хомогенен.

3. Прибавете соево мляко и вегетариански "пилешки" бульон.

4. Когато грейвито се сгъсти, намалете огъня до слаб.

5. Кипнете необходимата вода за зеленчуковия протеин.

6. В малка купа прибавете зеленчуковия протеин и сварената вода и оставете да престои около 5 мин.

7. Овкусете грейвито със сол, пипер, мащерка, розмарин и лимонов сок и едро смлян червен пипер.

8. След като зеленчуковият протеин е престоял 5 мин., разбъркайте с вилица и прибавете към грейвито и гответе още 10-12 мин.

9. В тиган, сгответе панираната соя според според указанията на опаковката.

10. В чиния за сервиране сложете соята върху питката за хамбургери и полейте със сос грейви на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта