Регистрация

Вегетарианско чили с тофу

Вегетарианско чили с тофу
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3043

Лют боб с царевица, ядки и тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава жълт лук, нарязан на кубчета
  • 1 червена сладка чушка, нарязана на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 450 г твърдо тофу, отцедено
  • 2 консерви (по 415 г) нарязани на кубчета домати, със сока
  • 1 консерва (800 г) наситнени домати
  • 1 консерва (100 г или директно пресни) нарязани на кубчета чушлета халапеньо, отцедени
  • 1 консерва (100 г или директно пресни) зелени чилита, отцедени
  • 2 консерви (400 г) черен боб, отцеден
  • 1 консерва (400 г) маслен боб, отцеден
  • 250 г прясна или замразена царевица
  • 250 г цели печени ядки кашу (или фъстъци)
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука, сладката чушка и чесъна в голяма тенджерка със зехтин на умерено силен огън докато лукът започне да омеква.

2. Прибавете кимиона и двата вида червен пипер.

3. Натрошете тофуто в сместа и сотирайте още 5 мин.

4. Намалете огъня до умерен. Прибавете всички домати, халапеньото, зеленото чили, черния боб и масления боб, царевицата и кашуто. Разбъркайте хубаво. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри за 1 ч., като разбърквате. Прибавете сол и пипер, на вкус.

5. По желание прибавете заквасена сметана и настърган чедар и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта