Регистрация

Съновник – какво означава ябълка в съня

13 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 10722
Съновник – какво означава ябълка в съня

Ако сънуваш ябълки, те очакват промени в любовта, сексуалния живот и семейния статут.

Ябълката е библейски и митологичен плод със силен символизъм, който намира проекция във фолклора и детските приказки. Изначално тя е забраненият плод – единственото божествено растение, което човек няма да право докосва според Стария завет. Тя е основният виновник хората да бъдат прогонени от райската градина и да тръгнат по света. В гръцката митология върху ябълката на раздора било написано – „За най-красивата“ и Афродита, Атина и Хера се сбили, коя ще бъде най-хубава на Земята. В народната приказка за Тримата братя и златната ябълка, тя представлява спасението; тя е ключов символ в любимата на всички деца приказка за Снежанка и седемте джуджета.

Свикнали от малки да приемаме плода, обгърнат в мистика, той се появява на по-следващ етап в сънищата като част от посъзнателните ни възприятия и проекция на шестото чувство. Затова ние от kulinarno.bg ще ви разтълкуваме какво трябва да означава ябълката, която сте сънували.

Ябълката в съня е символ на предстоящи сексуални и любовни преживявания. Ако я ядете – очакват ви интимни приключения. Отхапвате ли от червена – ще се радвате на страхотни мигове в леглото, любимият човек ще отговори на чувствата ви, ще усещате любов, радост и хармония. Ако обаче е зелена – нещо във взаимоотношенията ви с партньора ще се провали, ще последват кавги и интриги. Катерите ли се по ябълково дърво, за да достигнете до плодовете – това означава, че се борите да спечелите нечия любов и симпатии, а също, че сте загубили доверието си в близък човек, който ще трябва да вложи много енергия и сила, за да си го спечели обратно. Ако дървото е цъфнало с красивите си бели или розовеещи цветове – предстои платонична красива любов по детски.

Купувате ли си ябълки – ще се радвате на подкрепа от верни другари, ако ли пък вие продавате плода – ще се борите за любовна авантюра или незаангажиращи сексуални отношения. Някой ви подава или подарява ябълка – очаквайте предложение за брак. То може да не е точно за вас, а за близък или роднина, но със сигурност ще промени досегашния ви живот и ще внесе в ежедневието ви силни емоции.

Натежалото дърво с едри и сочни плодове показва семейно разбирателство, хармония, уют и благодат. Ако берете от него, ще натрупате ценен и полезен житейски опит. Белите ли вкусния плод, ще простите на обичан човек в името на любовта. Ако си хапвате сготвени ябълки – в семейството ви очаква спокойствие и разбирателство. Крадете ли ябълки – изневиделица ще се появи стара любов, за да внесе в живота ви нови емоции.

 

 

А ето и няколко рецепти с мистичния плод:

Сос със сметана и ябълки

Торта с извара и плодове

Захаросани ябълки за Хелоуин

Картофена салата със зелена ябълка

Пудинг с ябълки и ечемик

Хапки с бри и ябълка

Ябълков кейк с масло и канела

Ябълков хляб с белтъци

Сладки сърчица с ябълки

Супа от праз лук и ябълки

Салата с кус-кус, ябълки и орехи

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Диета с ябълки за август и септември

Табиетлийска диета с ябълки, мед и червено вино детоксикира и сваля килограми.   виж още »

Съновник: Крушата на сън олицетворява семейството

Ако береш круши на сън, те чака щастие и благодат, ако круште още цъфтят – семейството ще се множи. виж още »

Съновник: Бях на вечеря в съня

Колкото по-обилна е трапезата, толкова по-големи неприятности ви очакват. Затова се радвайте на скромна вечеря на сън. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта