Ябълково-ечемичен пудинг
Здравословен десерт с ябълки и перлен ечемик.
Необходими продукти:
- 4 с.л. перлен ечемик (или ечемичен зародиш, който се намира в почти всеки магазин за здравословни храни)
- 700 г ябълки
- 50-60 г захар
- ¾ с.л. пълномаслена сметана (около 48-60% съдържание на мазнина)
- сокът на 1 лимон
- 1 л. вода
Начин на приготвяне:
1. Обелете ябълките, отстранете сърцевината им и ги нарежете на филии.
2. Изсипете ечемика в тенджера, пълна с 1 л. вода, и изчакайте да заври.
3. Намалете огъня до слаб, докато ечемикът и ябълките омекнат.
4. Изсипете ечемика и ябълките в блендер и разбийте, докато получите смес на буци.
5. Върнете обратно в тенджерата.
6. Добавете захар и лимонов сок и отново оставете сместа да заври.
7. Отстранете от котлона.
8. Изсипете сместа за пудинг в правоъгълна купа и оставете да се охлади, преди да го приберете в хладилника за изстудяване.
9. Сервирайте охладен със сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ