Регистрация

Ябълково-ечемичен пудинг

Ябълково-ечемичен пудинг
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4148

Здравословен десерт с ябълки и перлен ечемик.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. перлен ечемик (или ечемичен зародиш, който се намира в почти всеки магазин за здравословни храни)
  • 700 г ябълки
  • 50-60 г захар
  • ¾ с.л. пълномаслена сметана (около 48-60% съдържание на мазнина)
  • сокът на 1 лимон
  • 1 л. вода

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките, отстранете сърцевината им и ги нарежете на филии.

2. Изсипете ечемика в тенджера, пълна с 1 л. вода, и изчакайте да заври.

3. Намалете огъня до слаб, докато ечемикът и ябълките омекнат.

4. Изсипете ечемика и ябълките в блендер и разбийте, докато получите смес на буци.

5. Върнете обратно в тенджерата.

6. Добавете захар и лимонов сок и отново оставете сместа да заври.

7. Отстранете от котлона.

8. Изсипете сместа за пудинг в правоъгълна купа и оставете да се охлади, преди да го приберете в хладилника за изстудяване.

9. Сервирайте охладен със сметана.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15-20 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта