Ябълков хляб с белтъци
Вкусно домашно хлебче с ябълково пюре.
Необходими продукти:
- 2 ½ ч. ч. универсално брашно
 - 2 ч. л. бакпулвер
 - 1 ч. л. сол
 - ½ ч. ч. кафява захар
 - 1 ч. л. канела
 - 1 ч. ч. неподсладено ябълково пюре
 - 2 белтъка, леко разбити
 - 1 ч. ч. прясно мляко
 
Начин на приговяне:
1. Смесете в дълбока купа брашното с канелата, бакпулвера и захарта.
2. В отделна купа смесете белтъците с ябълковото пюре и прясното мляко. Разбъркайте.
3. Прибавете към мокрите съставки брашнената смес.
4. Излейте тестото в леко намазнена форма за хляб, покрийте го с кърпа и го оставете настрани за 1 час.
5. Загрейте фурната на 160 С и печете 50 минути (пробвайте дали е готово като забодете клечка за зъби в средата – клечката трябва да излезе чиста).
6. Охладете 10 минути и сервирайте.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ