Регистрация

Сладки сърчица с ябълки

Сладки сърчица с ябълки
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 5694

Ябълково десертче с много любов.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г брашно (аз използвам само пълнозърнесто пшенично)
  • 1 яйце, леко разбъркано
  • 100 мл прясно мляко
  • 70 мл олио
  • 100 мл топла вода
  • 25 г прясна мая
  • 1 / 2 ч.л. сол
  • 100 г захар

За пълнежа:

  • 1/2 ч.ч. ябълково пюре
  • 1/4 ч.ч. стафиди
  • 1/2 ч.ч. орехи, едро нарязани
  • 1/2 ч.ч. ябълков сок

Допълнителни:

  • 1  белтък
  • 1 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Разтворете прясната мая в топлата вода заедно с 1 с.л. от захарта.

2. В голяма купа смесете брашното със захарта и солта. Направете кладенче в центъра и излейте в него разтворената мая. В отделна купа разбийте яйцата с олиото, прясното мляко и водата. Разбъркайте докато всички продукти се смесят добре. Пресейте брашното. Омесете с ръце, така че да се получи хубаво тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете за 1 час настрани да бухне.

3. Накиснете стафидите в ябълковия сок за 10 минути. Подсушете ги и ти смесете с ябълкото пюре и ядките.

4. Загрейте фурната на 180 С. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и изрежете от него сърчица или други форми. Сложете чаена лъжичка от пълнежа в едно от сърцата и покрийте с друго сърце. Затворете добре краищата и ги притиснете с вилица или с пръсти. Надерете сърцата в леко намазнена тавичка. Намажете ги с белтък и ги печете 10-15 минути. Намажете ги отново с останалата част от белтъка и ги поръсете с пудра захар и канела. Печете още 5 минути.

5. Охладете 10 минути и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта