Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 10, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 10, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1571

Репортерът Георги Георгиев готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 10, сезон 13

Излъчен на 10.06.2019

Втора част

Готви Георги Георгиев

В началото домакинът напазарува стегнато откъм идеи, разточително откъм продукти, с ясна концепция и самостоятелно. Сега заявява, че ще посрещне гостите в извънградската вила, където се събира често с компанията си, за да се насладят на усамотение, вкусна храна и сладки приказки. После си вика и помощник - приятелка Маги, която обаче остава без особени задължения, защото репортерът си готви почти сам.

Логично, започва с десерта. Прави крем от маскарпоне, крем сирене, заквасена сметана, пудра захар и ягоди. След това изстисква портокали и настъргва портокалови и лимонови кори. В потокаловия сок се напояват бишкоти и се редят в кръгла форма за торта. Цитрусовите кори обогатяват крема, който пълни бишкотената сърцевина. А на финала идва и украсата от листенца мента и цели ягоди. Сладкишът отива в хладилника да се стяга за 5 часа.

Основното е един вид "опечено", защото в магазина Георги намери директно мариновано агнешко месо с мазнина, ядки и билки, както и директен сос от вино и кости за глазирането му. Така че тук готвенето представлява слагането на месото във фурната на определен градус за определено време. За гарнитура към него домакинът приготвя лапад с пресен лук и ориз по рецепта на мама.

Без да знае, че Доротея Толева от Господин Х и морето е алергична към моркови, репортерът започва да прави първото предястие - микс от чушки, пресен лук, моркови и свежи листа с поширано яйце. После показва своята техника за поширане на яйцата и щом всичко е сглобено, преминава и към втората салата - домати с моцарела и домашно направено песто.

За финал изстисква лимони и кипва вода с мед и ментови листа. Това е домашната лимонада. Готвещият е готов да се превърне в посрещач на компанията.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта