Регистрация

Телешки ребърца с медена глазура



Телешки ребърца с медена глазура
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2138

Ребра от младо теле с коричка от джинджифил, чесън, мед и още изненади.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Телешкото се слави като претенциозно месо, което трябва да бъде сготвено с разбиране, за да се превърне в галеща сетивата храна. Важни са подправките, умението на кулинаря и градусите на термичната обработка, за да се превърне вкусният продукт в изящно ястие. Затова експертите от Tasty залагат на две пера - най-лесното за готвене телешко - ребрата и най-дълбоките като ароматност подправки - азиатските. Така идеята за печени телешки ребра се превръща в достъпна за реализация за всеки домакин.

Първо се прави маринатата от соев сос, оризов оцет, сусамово олио, чесън, джинджифил и червен пипер. Добавя се голямо количество наситнен лук, чиито сокове да направят телешкото наистина крехко. После месата киснат в соса, а след това полягват върху домакинска хартия и се готвят над 2 часа на слаба фурна.

През това време се прави глазурата като остатъците от маринатата се редуцират с мед в касерола. Изпечените ребра се мажат с глазурата и се допичат, колкото коричката да полепне по тях. После почиват 10 минути, нарязват се и се сервират. Остава само да получат аплодисметите за страхотния си вкус. Гарнитура от картофено пюре се връзва идеално.

Ако искате да видите точните грамажи на продуктите, кликнете ТУК. А във видеото ще наблюдавате приготвянето стъпка по стъпка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта