Регистрация

Пържени телешки ребра

Пържени телешки ребра
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3004

Мариновани телешки ребра със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки ребра, с малко месо
  • лук, нарязан на филийки
  • домат, нарязан на кубчета
  • чесън, счукан

За маринатата:

  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 с.л. царевично брашно

За соса:

  • 2 с.л. вода
  • 2 с.л. оцет
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте ребърцата в посочените продукти за поне 30 мин.

2. Сложете 4 с.л. олио в тиган на умерен огън и запържете докато костта стане със златист цвят. Заделете.

3. В останалата мазнина запържете лука, чесъна и доматите докато лукът покафенее леко и усетите аромата на зеленчуците.

4. Сложете соса в тигана при лука, чесъна и доматите и изчакайте да заври. Разбъркайте хубаво.

5. Добавете ребрата и запържете леко като разбърквате, докато поемат соса.

6. Сервирайте с топка сварен бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта